De multe ori, la asemenea combinaţii, ridici întrebătoare sprânceana. Prea e simplă şi rapidă reţeta, prea sunt ingredientele din filme diferite.
Dar dacă îţi calci pe îndoiala legitimă şi-l bucătăreşti, muşchiul de viţel cu bere neagră şi creveţi te va duce într-o lume cu delicii aparte, în care tare ai mai vrea să călătoreşti şi-n alte dăţi.
Mai întâi dai în clocot supa de vită. Apoi reduci focul la minim şi adaugi berea neagră, ceapa tocată şi frunza de dafin. La primii bulbuci, pui muşchiul de viţel şi-l laşi să fiarbă încet vreo 10-15 minute.
De a trecut timpul, scoţi carnea, pui zahărul şi mai fierbi sosul până scade cam cu o treime. Odată scăzut, adaugi untul şi creveţii. Când vietăţile marine s-au făcut apetisant de portocalii, îi scoţi din sos şi aşezi pe farfurii, dimpreună cu felii subţiri de muşchi de viţel. Torni deasupra sosul şi gata. Ţie nu-ţi rămâne decât să te delectezi cu o delicatesă uimitoare, iar mie să-ţi urez... Poftă sănătoasă!